Direktlänk till inlägg 15 december 2008
I fredags åkte vi ut till Björkö som ligger i Gbg´s norra skärgård till Marie (min syster) & Tommy på en Gourméafton.
Det är Tommy & Bosse som planerar och lagar all mat, Tommy är chefskocken.
Vi började med ett gott rött vin innan förrätten serverades ca. kl 17.30
Till 1:a förrätten blev det Champagne, grillade pilgrimsmusslor, knäcke med löjrom, creme fraiche och finhackat rödlök.
Mera gott vin medan vi väntar på nästa rätt
Förrätt nr. 2, vinkokta musslor med vincremesås och gott vin till givetvis.
Mer gott vin och ostar som vi intar innan vi äter middagen som serverades ca. kl 22.30
Det blir T-bonesteak till grabbarna och oxfilé till oss tjejer och två olika sorters sallader och givetvis mera gott vin.
När vi öppnar vinflaskorna och smakar på vinet så gissar vi vad det är för smaker som finns i vinet, måste säga det men jag är ganska bra på detta att känna dom olika smakerna. Marie tar fram uppgifterna på internet på systemets hemsida.
Nu tar vi ett breake med maten och njuter av mer gott vin.
Vid 1 tiden på natten fixar Tommy & Bosse till päronpajen och mascarpone/grädd cremen med päroncognac till, phu nu är vi mätta.
Goda vänner tittar in och hjälper till att smaka på vinerna.
Sen blir det kaffe och lite gott.
Marie och Bosse svängde sina lurviga en stund.
Kalle va helt knäckt han gäspade och hade en massa konstiga demonstrationsljud för sej, han tyckte att vi skulle gå och lägga oss,
men det blev inte förrän vid 3-4 tiden.
På lördagen åkte Bosse till Tibro på sin arbetskamrats 60-års fest. Å jag stannade hemma, det är en pärs att äta i 7 timmar :-)
Må gott alla
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|